26. december – den anden juledag

26. december – den anden juledag

26. december – den anden juledag

Den 26. december er også kendt som den anden juledag og er en af de mest populære helligdage i Danmark. Dagen er en fortsættelse af julefejringen og giver folk en ekstra mulighed for at tilbringe tid med deres familie og venner.

Traditionelt set var den 26. december en dag, hvor tjenestefolkene fik fri og kunne besøge deres familie. I dag er det en dag, hvor mange danskere slapper af og nyder resten af juleferien.

Historien bag den anden juledag

Den anden juledag har en lang historie, der går tilbage til middelalderen. Dengang var det en dag, hvor man fejrede Stefanusdagen til ære for den kristne martyr Stefanus. Dagen blev senere en del af julefejringen og blev kendt som Boxing Day i England og nogle andre engelsktalende lande.

I Danmark har den anden juledag ikke en specifik religiøs betydning, men det er stadig en dag, hvor mange danskere tager fri fra arbejde og bruger tid med deres familie og venner.

Traditioner på den anden juledag

Der er mange forskellige traditioner på den anden juledag i Danmark. Nogle mennesker tager på juleudsalg og køber julegaver til en lavere pris, mens andre bruger dagen på at besøge familie og venner.

En populær tradition på den anden juledag er også at spise rester fra julemiddagen. Mange danskere laver en stor julemiddag den 24. december og har derfor masser af rester tilbage til den 26. december.

26. december i resten af verdenen

Den 26. december er ikke kun en helligdag i Danmark, men også i mange andre lande over hele verdenen. I England og nogle andre engelsktalende lande er dagen kendt som Boxing Day og er en dag, hvor man traditionelt set gav gaver til tjenestefolkene.

I nogle lande er den 26. december også kendt som St. Stephen’s Day og fejres til ære for den kristne martyr Stefanus. I Australien, Canada og New Zealand er dagen også kendt som Proclamation Day og markerer den dag, hvor landet blev proklameret som en del af det britiske imperium.

Uanset hvor i verdenen man befinder sig, er den 26. december en dag, hvor mange mennesker nyder tid med deres familie og venner og fejrer resten af juleferien.

Fejr 26. december med Globale Helligdage i December

Hvis du vil lære mere om den anden juledag og andre globale helligdage i december, kan du besøge Globale Helligdage i December. Her finder du masser af information og inspiration til, hvordan du kan fejre helligdagene på en unik og sjov måde.

© 2021